Led ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo

Till hösten 2023 återstartar vi Barn- och fritidsprogrammet på Åkrahällskolan. Programmet ger dig kunskaper om barn och ungas utveckling, lärande och rättigheter, och passar dig som vill arbeta som till exempel personlig tränare, personal inom idrotts- och fritidsanläggningar, barnskötare eller assistent.

Barn- och fritidsprogrammet är perfekt för dig som vill kunna gå ut i jobb direkt efter studenten och ändå ha möjlighet att läsa vidare på högskola.

Här får du yrkesexamen i branscher där det är stor efterfrågan på kompetent personal. Samtidigt kan du skaffa dig den högskolebehörighet som behövs för att söka in på de flesta utbildningar.

På Barn- och fritidsprogrammet tränar vi på att lösa praktiska problem, att samarbeta och att kommunicera med andra människor. Du lär dig att leda en grupp och skaffar dig gott om kunskaper för ditt kommande yrkesliv.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) spelar en viktig roll på Barn- och fritidsprogrammet och på utbildningen får du under 15 veckor vara ute på en arbetsplats.

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som:
● Vill arbeta med hälsa och friskvård
● Vill arbeta med människor i olika åldrar
● Vill utveckla ditt ledarskap

Framtida yrken
Du kan jobba direkt som barnskötare, elevassistent, aktivitetsledare eller arbete på fritidsanläggning. Du kan också läsa vidare till förskollärare, lärare, fritidspedagog, personlig tränare, polis med mera.
VARFÖR BF PÅ ÅKRAHÄLL?

Aktiviteter: Vi erbjuder aktiviteter i alla årskurser, som exempelvis en friluftsresa och fjällresa.
Rörelse: Utbildningen lägger stor vikt vid ledarskap, hälsa och fysisk aktivitet.
Praktisera: Praktisera: Du kommer att vara ute på ett företag och praktisera ditt yrke i totalt 15 veckor.

INRIKTNINGAR

Fritid och hälsa

För dig som vill arbeta med förebyggande hälsa och/eller satsa på din idrott. Efter
studenten kan du jobba som gym- och gruppträningsinstruktör eller badpersonal. Du kan också läsa vidare, exempelvis till fysioterapeut eller idrottslärare.

Pedagogiskt och socialt arbete

För dig som vill arbeta med barns utveckling och lärande. Efter studenten kan
du gå vidare till jobb som barnskö